Burza, akcie, komodity, měny, ropa, zlato...


Jak cikán k BMW přišel

17.02.2010 01:37

Jak cikán k BMW přišel

Velmi často jezdím na kafe do Afipalace v Pardubicích. Parkuji v podzemních garážích (Afipalace) a protože Pardubice nejsou žádné malé chudé městečko, je zde k vidění řada nových a drahých vozů. Jedním z nejkrásnějších modelů, který je zde možné pravidelně vidět, je luxusní BMW 735i. Pokud nejste nadšenci do aut, BMW řada 7 je v zásadě to nejlepší a nejdražší, co lze u BMW nakoupit. Cena minimálně 2.200.000,-Kč.  "Sedmička" je prostě kočár! A v Pardubicích většinou nejlepší auto na parkovišti.

A dnes jsem také zjistil, kdo je hrdým majitelem. Je jím již od pohledu typický český cikán. Zaparkoval si to asi metr od hlavního vchodu, přesně na místě vyhrazeném pro invalidy (na invalidu rozhodně nevypadá) :D I jeho početná rodinka vypadala velmi spokojeně...

Vsadím se s vámi o rovných 1.000,-, že je to typický Rom, který je nezaměstnaný, daně nikdy neplatící a intenzivně využívající náš štědrý sociální systém. Inu, není se čemu divit, žijeme přeci v sociálním státě!

Rozumějte mi dobře, nemám zcela nic proti menšinám a už vůbec nic nemám proti Romům. A v historii tak běžné utlačování menšin je mi vysloveně odporné.

Na druhou stranu vím (vy taky), jak to u nás ve společnosti vypadá. V našem sociálním státě se toho ani 20 let po něžné revoluci příliš nezměnilo. Tady nikoho nepřekvapí, když uvidí doktora (pracujícího ve špitále od nevidím do nevidím) jezdit ve schnilé Felicii a v druhém směru jedoucího nezaměstnaného, daně neplatícího a dávky pobírajícího Roma ve velkém Mercedesu či BMW.

V ČR nefunguje spousta věcí a "systém" zneužívání dávek a podpory v nezaměstnanosti je typická ukázka. Jistě nejsem jediný, kdo na to má stejný názor.

Bohužel, vládne nám KSČSSD a hlas každého voliče má stejnou váhu. A hlasy, ty se dají snadno "koupit" a také se kupují. A kdo z politiků tady řeší, co bude s ČR za 20-30 let? Nenechte se vysmát! :D

Tohle všechno je třeba změnit. A současně je třeba, aby začal každý u sebe. Jak? 

Lidi, choďte k volbám a volte lepší zástupce a politiky. A pokud s tím vším opravdu chcete něco udělat a ty věci změnit, kandidujte ve volbách a nechte se zvolit! Jenom nadávat a pak nechat věcem volný průběh je k ničemu. Tak se to nezmění. Možná k horšímu.

Mimochodem, víte, že den daňové svobody je v ČR letos 20.června?! Hrůza!!!

Den daňové svobody nám dává pomyslnou čáru mezi dny, kdy vše, co vyprodukujeme, odevzdáme státu, berním úředníkům a na tu část, kdy vyděláváme sami na sebe. Ode toho dne tedy už nevyděláváme na pokrytí výdajů veřejných rozpočtů, po zbývající dny do konce roku už si každý může sám svobodně rozhodovat, jak s vydělanými penězi naloží.  

A co tím tedy chtěl autor říci?

  • BMW 7 je krásný stroj.
  • Nemám absolutně nic proti menšinám.
  • Máme sociální stát a já jsem proti.
  • Den daňové svobody 20.6. je důkazem nenažranosti našeho státu. Čím více peněz se tak vybere, tím více to vede k rozkrádání, korumpování, přerozdělování, politikaření.
  • Situace se zneužíváním sociálních dávek je zoufalá.
  • Stávající stav je třeba změnit a je to jen na nás všech. Samo se to rozhodně nestane.

Co myslíte? Mám pravdu či ne? Můžete mi psát i na můj email akcie-komodity@seznam.cz

 

Jan Hýsek

  

Diskutovat o tomto tématu můžete na investičním fóru.

 

  • Chcete se rychle orientovat ve finančních serverech? iAkcie jsou to co hledáte.

Přidat.eu záložkuPřidat.eu RSS

—————

Zpět