Burza, akcie, komodity, měny, ropa, zlato...


Chcete publikovat či diskutovat na webu? Obrňte se proti pitomcům a hlupákům!

28.12.2009 00:21

Internetové diskuzní fórum je ideální místo pro "autoterapii" komplexů

 

NR1A.com: Investiční fórum, kde vás zaručeně pomluví

Vynechám dnes úvodní řeč a přejdu rovnou k věci. Podle mého subjektivního názoru je nejhloupějším investičním fórem nr1a.com/Diskuse.htm. Proč? Nejde o fakta o akciích či firmách. Jde o něco jiného.

Provozovatel nr1a.com se zaměřuje na pomlouvání lidí, dezinformace a lhaní. Pokud v tuzemském investičním světě něco znamenáte a vaše názory jsou obecně sledovány a hodnoceny, dříve či později se bohužel nutně objevíte na nr1a.com a provozovatel webu o vás napíše něco v tom smyslu, že jste idiot, lhář, podvodník a amatér. Mimo pomluvy zde provozovatel webu také uvede vaše dostupné osobní údaje, e-mail, telefonní číslo, adresu, fotografii a mnoho dalších informací. Nevěříte? Také jsem tomu nemohl uvěřit!

 

*

 

Proč bývá kultura diskuzních fór tak mizerná?

(přepis mého článku z 22.4.09 je stále aktuální)

Dnes jsem po čase zabrouzdal na některá diskuzní fóra o obchodování a investování do akcií. A jsem z toho (už zase) zklamán. Proč mám pocit, že 50% diskuzních příspěvků jsou nesmyslné šarvátky, hádky a nadávání do kreténů?

Mám pocit, že kultura v diskuzních fórech je výrazně horší než v běžném životě. A ono to dává smysl.

Mimochodem, zrovna dnes o tom byl v novinách pěkný článek. Když si člověk může na webu vytvořit 50 identit, tak nemusí brát na nikoho žádné ohledy.

V kyberprostoru není problém někomu vynadat či ho urazit. Nikdo přece neví kdo jsem? Jako anonymní diskutující s nickem třeba "Rudý ďábel" nemám žádnou zodpovědnost a před nikým známým se neztrapním svým nemožným a sprostým chováním. S vlastním jménem a identitou si to již každý zatraceně rozmyslí (aspoň doufám)!

A když se totálně na webu znemožním? Vyrazím s novým nickem a rázem jsem někdo jiný. Nebo si mohu třeba z ostatních dělat legraci.

Obzvláště bizarní mi přijde být situace, kdy si jeden člověk na diskuzním fóru diskutuje sám se sebou a pod dvěma nicky. Není to již schizofrenie (závažné duševní onemocnění)?

O to více oceňuji diskutující, jež jsou schopni se podepsat vlastním jménem a také si za svými názory stojí. Ale je jich relativně málo. Stejně tak si vážím i těch, kteří alespoň používají stále stejný nick a chovají se slušně.

A pak se nedivme, že na některá fóra chodí tisíce lidí, ale 95% z nich vůbec nediskutuje! Proč asi?

S mými pocity asi nejsem sám. Před časem zde o něčem podobném psal "FireBull" a tak ho na závěr cituji:

"...Osobně jsem burzovní amatér a netajím se tím - žádný učený z nebe nespadl. A tak sleduji informace ze všech možných zdrojů, jen mi občas chybí možnost o tom pokecat...
Existují sice diskuze - na Patrii nebo Akcie.cz - ty sice občas pročítám, ale nezapojuji se tam - mám pocit, že se tam příliš často účastníci jenom nepochopitelně handrkují, urážejí nebo se vůbec nebaví k tématu.

A navíc - jednotlivé názory jsou tam jako výkřiky do tmy. Během pár hodin zmizí v propasti historie a informační hodnotu mají také mizernou - když tam každý anonymně napíše, co ho právě napadne. Když jsou futures zelené, vykřikuje kdekdo optimismus. Když jdou trhy více dolů, objeví se spousta proroků věštících téměř konec světa...."

Co k tomu dodat? Lépe bych to nenapsal.

 

Jan Hýsek

  

Diskutovat o tomto tématu můžete na mém investičním fóru.

 

  • Chcete se rychle orientovat ve finančních serverech? iAkcie jsou to co hledáte.

Přidat.eu záložku

—————

Zpět