Burza, akcie, komodity, měny, ropa, zlato...


Daně: Čím více peněz člověk zaplatí zbytečně (aniž by musel), tím méně mu zbyde na investice...

11.03.2010 06:15

Komentář autora: Během posledních 2 týdnů jsem dostal nespočet dotazů na daně při investování a obchodování na burze. Daně však v žádném případě nejsou moje parketa! Na velkou část dotazů jsem tak nebyl schopen odpovědět. Následující text mi tedy přijde být velmi na místě a navíc, vzhledem k datumu, ve vhodný čas. 

Faktem je, že čím více peněz člověk zaplatí zbytečně (aniž by musel), tím méně mu zbyde na investice. A to je celkem pádný důvod...

Následující text byl napsán výhradně pro akciecz.com a vrchol.net.

 

K čemu je dobrý daňový poradce


Daňový poradce je odborník, který ví, jak si z vydělaných peněz co nejvíce ponechat. Vydělat peníze umí hodně lidí, ovšem již málokdo je udrží.

Daňový poradce většinou neumí poradit, jak své peníze investovat dále či jak je nejlépe zhodnotit. Také neví, kde mají nejlacinější rohlíky. Zato ale ví, jak zaplatit z povinných odvodů jen to, co je doopravdy nutné a vychází z jednoduché úvahy, že daně nejsou dobrovolné poplatky. Daňový poradce ví, které příjmy dani podléhají a ze kterých se daně platit nemusí, ví, které náklady je možné uplatnit na snížení základu pro výpočet daně a které tam bohužel nepatří a také ví, jaké jsou všemožné daňové slevy a bonusy. A že jich je požehnaně.

Daňový poradce mimo správného výpočtu nejnižší možné daně také ví, jak se chovat u kontroly správce daně, je to jeho prostředí, jako je ve svém živlu advokát u soudu.

Služby daňového poradce mají také vliv na datum, kdy je nutno státu zaplatit za to, že na jeho území pracujeme. Datum 31. března se mění na 30. června. Je najednou tři měsíce času navíc na dokončení účetnictví.

Daňový poradce také za svou práci bezvýhradně ručí. Každý je povinen být pojištěn, takže klidně spí i když dělá chyby jako každý jiný člověk.

Člověk má zkusit všechno, takže alespoň jednou i služby daňového poradce. Určitě každý zjistí, že tím ušetří zdaleka více, nežli kolik stojí služby daňového poradce.

 

Jiří Hladík - Daňový poradce

 

Publikoval a okomentoval: Jan Hýsek

  

Diskutovat o tomto tématu můžete na investičním fóru.

 

Přidat.eu záložkuPřidat.eu RSS

—————

Zpět