Burza, akcie, komodity, měny, ropa, zlato...


Služby: Podmínky spolupráce a minimální investice

29.12.2009 03:00

Podmínky spolupráce a minimální investice

Úvod

Poslední dobou není snad týden, abych na svém webu něco nenapsal a hned se to neprobíralo na libovolném investičním diskusním fóru. Nevím, jestli je to dobře či špatně, ale asi bych měl být spokojený, že moje názory vzbuzují takovou pozornost. Bohužel, relativně často dochází k nesprávnému pochopení či totálnímu překroucení. Zejména na NR1A jsou na to experti. Poslední nepochopení se týkalo podmínek spolupráce resp. minimální investované částky a tak bych to zde nyní rád napravil.

Minimální investice

Proč jsem tedy nově stanovil pro všechny nové zájemce minimální investovanou částku? Důvod je prostý. Jednoduše jsem již nebyl schopen zvládat nápor nových zájemců a klientů. Poslední půlrok mi psalo a volalo tolik lidí z celé republiky, že jsem již nestíhal ani odepisovat na e-maily. Na některé e-maily jsem reagoval i s desetidenním zpožděním a můžete mi věřit, že z takové prodlevy jsem věru neměl dobrý pocit. Psala mi i řada lidí, kteří ještě žádný kapitál na investování neměli a pouze o tom do budoucna uvažují. Všem jsem odepisoval.

Velmi pěkně to vystihnul jeden podnikatel, se kterým jsem se před časem sešel v Olomouci. Řekl mi zhruba toto:

"To je jasný, že musíte mít minimální částku. To byste se nikam nedostal. To by vám volali důchodci z celý republiky že chtějí, abyste za ně investoval jejich 50 tisíc. To byste se z toho zbláznil."

Měl pravdu.

Daná situace měla, podle mého názoru, 3 základní řešení a myslím si, že je lze i obecně využít při podnikání:

  1. Přijímat všechny zakázky a to i ty malé za cenu toho, že díky většímu množství se sníží kvalita i kvantita poskytovaných služeb. Je to logické. Srovnejte jaké služby lze nabídnout 50 lidem a jaké 1000 lidem ve stejném časovém úseku a v jedné osobě.
  2. Najmout zaměstnance, rozdělit úkoly a přenechat část zodpovědnosti jim.
  3. Věnovat se pouze vybraným a nejzajímavějším klientům a tedy stanovit podmínky pro jejich výběr (minimální investice). 

*

  1. Varianta č.1 se mi vůbec nezamlouvala a neodpovídala mým představám o kvalitě.
  2. Varianta č.2. Zatím jsem se neodhodlal k tomu najmout zaměstnance a přenechat jim část práce i když věřím, že i k tomu časem mentálně dospěji.
  3. Varianta č.3 se mi zamlouvala nejvíce a zůstal jsem u ní.

Čas ukáže, zda to bylo dobré rozhodnutí.

Aktuální podmínky

Jaké jsou tedy aktuální podmínky pro nové klienty?

Rozlišuji 3 úrovně:

  1. Standard - Minimální investice 1 mil Kč. Zde jsem rovněž ochoten udělat kompromis a již jsem to také udělal a to v tom smyslu, že se dva lidé (přátelé) "spojili" a dali dohromady každý 0,5 mil Kč a v ten okamžik to beru jako jednoho klienta s 1 mil Kč.  
  2. Nadstandard - Minimální investice 5 mil Kč. Podmínky jsou popsány zde.
  3. Top - Minimální investice 50 mil Kč. V tento okamžik nemám takového klienta (i když jsem právě v jednání...). Pokud tedy uvažujete o investici minimálně 50 mil Kč, kontaktujte mne.

Jsem skálopevně přesvědčený, že takto popsané je to srozumitelné a logické a věřím, že každý inteligentní člověk to pochopí. Stejně jako Vy i já jsem jenom člověk a nedokáži se rozčtvrtit.

(Pokud máte nějaký geniální nápad či námět na zlepšení, napište mi.)

 

Jan Hýsek

  

Diskutovat o tomto tématu můžete na mém investičním fóru.

 

  • Chcete se rychle orientovat ve finančních serverech? iAkcie jsou to co hledáte.

Přidat.eu záložku

—————

Zpět